MRI

Met behulp van MRI scans is gebleken dat verliefdheid in drie hersengebieden zit: Het emotionele brein, rationele brein en beloningscentrum. Hoe deze precies samenwerken is onbekend, maar bepaalde symptomen van verliefdheid zijn er wel mee te verklaren.

Verliefde mensen lijken alleen maar goede dingen te zien. Ze kijken door de zogenaamde “roze bril”. Dit komt door het stilvallen van de prefrontale cortex, met als gevolg dat je beoordelingsvermogen en impulsbeheersing verminderd zijn. Daarnaast is je amygdala nagenoeg uitgeschakeld. Dit is maar goed ook. De amygdala regelt namelijk emoties, waaronder angstreacties. Wanneer je amygdala gedurende de verliefdheid zijn normale activiteit aan zou houden, zou je je partner nooit durven kussen. Verder zijn je hypothalamus en hippocampus overactief. De hypothalamus zorgt voor een verhoogde sex drive en de hippocampus voor een verhoogd leervermogen. Dit is dus erg handig om de patronen van je partner goed te leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>